Endo update 2024

Root to Crown conservative approach

9-10 Februarie, Cluj-Napoca, Ediția 9

Grand Hotel Italia și Transilvania Microscope Dentistry Training Center (str. Salcamului 21)

 

Ediția din acest an a Endo UPDATE va include o serie de 6 conferințe și 5 Live OP-uri care vor avea loc sâmbătă la Grand Hotel Italia și 3 workshop-uri realizate vineri la Transilvania Microscope Dentistry Training Center din Cluj Napoca (str. Salcamului 21). Dorința noastră este ca aceste conferințe și workshop-uri să ghideze cu succes participanții prin toate etapele unui tratament endodontic și chiar a tratamentelor corelate cu acesta.

Dragi colegi, ca in fiecare an, va invitam sa participati la EndoUPDATE, eveniment adresat medicilor dentisti generalisti care sunt preocupati de a oferi pacientilor lor tratamente profesioniste singuri sau in echipa cu medicii dentisti endodonti. Editia din acest an a EndoUPDATE isi propune sa abordeze tehnicile de lucru de la endodontie pana la restaurare si cazurile dificile care impun o izolare speciala si o abordare intre specialitati: parodontologie, endodontie si restaurare.

7

Temele abordate de lectorii acestei editii a EndoUPDATE vor acoperi problemele cu care ne lovim frecvent in cabinet:

  • elemente punctuale de diagnostic, prognostic si realizarea unui plan de tratament endodontic al cazurilor clasice si dificile
  • tehnici de pregatire a unui dinte aflat la limita extractiei pentru a putea fi tratat endodontic: elongare coronara, extruzie partiala/extractie partiala
  • sisteme de izolare usoara si rapida pentru cazuri simple si dificile
  • prepararea in miscare rotativa si reciproca a canalelor in locul celei manuale pentru a economisi timp
  • scheme eficiente pentru preparare, irigare, obturare, pregatire pentru restaurare.

Notă: butonul te va redirecționa pe site-ul nostru MB Dental Institute pentru înscrieri.

Lectori

Dan CAMINESCU

Dan CAMINESCU

Dr. Dan Caminescu a absolvit Facultatea de Medicina Dentara – UMF „Carol Davila”, Bucuresti in anul 2004. Dupa un an isi limiteaza practica exclusiv la endodontie. intre 2005 si 2010 activeaza in cadrul Catedrei de Endodontie a UMF „Carol Davila”, iar in anul 2008 finalizeaza studiile programului de Masterat in Endodontie. Intre 2013 si 2016 este colaborator al Universitatii Apollonia, Iasi. Este Presedintele Asociatiei Medicilor Stomatologi din Municipiul Bucuresti, membru al Asociatiei Romane de Endodontie si al Uniunii Nationale a Asociatiilor Stomatologice. Este membru in colectivul de redactie al Revistei Romane de Medicina Dentara. A sustinut conferinte si cursuri practice pe diverse teme din domeniul endodontiei in Romania, Ungaria, Franta, Bosnia si Hezegovina, Albania, Croatia si Cehia. A fost sau este lider de opinie pentru producatori precum Ivoclar Vivadent, 3M Espe, Coltene-Whaledent, Sybron Endo, Kavo-Kerr si pentru mai multe companii de distributie a materialelor stomatologice din Romania. Subiectele principale de interes sunt: izolarea cu diga, adeziunea în stomatologie, microscopia dentara si cursurile de endodontie, iar în ultima perioada educatia medicala online.

Vasile CIRIMPEI

Vasile CIRIMPEI

Dr. Vasile Cirimpei este absolvent al UMF “Nicolae Testemițanu” din Chișinău. A urmat rezidențiatul la aceeași facultate si apoi din 2012 a doctoratul axat pe parodontologie și stomatologia restaurativă. Este membru EADPH (European Asociation of Dental Public Health) si autor a peste 30 de articole publicate în reviste de specialitate nationale si internationale, precum și cea mai populară revistă din Statele Unite (DentalTown). Dr. Vasile Cirimpei sustine zeci de cursuri anual atat in Europa cat si in tari din alte continente, impartasind din experienta sa clinica remarcabila, dar, in acelasi timp are o prezenta intensa si larg apreciata in mediul online pe grupurile internationale dedicate stomatologilor (Style Italiano, Tomorrow Tooth). Este unul dintre cei mai cunoscuti lectori in paro-protetica si promotori ai conceptului “Vertiprep”

ALEX RUGINA

ALEX RUGINA

Alex Rugină, a absolvit în 2011 Facultatea de Medicină Dentară din Timișoara, România și a continuat pregătirea postuniversitară prin participarea la cursuri de specialitate în România și în Europa.
Din 2011 și-a desfășurat activitatea cu predilecție în practica privată, unde a descoperit pasiunea pentru protetica dentară și stomatologia restaurativă.
Permanenta dorință de îmbunătățire, l-au condus într-un mod natural, de la a schimba idei cu alți colegi pasionați, la a ține prezentări și a împărtăși cunoștințele sale în protetica dentară.
În prezent practică stomatologie în cadrul Clinicii Rugină din Timișoara și ține cursuri pentru colegii dentiști care doresc să își îmbunătățească abilitățile în domeniu. În curicula de cursuri se pot găsi STRUCTURE – curs preparații, ADHESION – curs restaurări integral ceramice și FULL CIRCLE – curs modular de reabilitare orală completă.

Raul Chetan

Raul Chetan

Dr. Raul Chetan este medic stomatolog cu o vasta experienta in utilizarea magnificatiei pentru tratamentele stomatologice. In calitate de brand manager al firmei New York Dental si reprezentant al companiei Orascoptic, dr. Raul Chetan a contibuit continuu in ultimii ani la promovarea utilizarii  lupelor chirurgicale in stomatologie pentru tratamente endodontice, restaurative, protetice, parodontale sau chirurgicale.

Cristi Nedelcu

Cristi Nedelcu

Dr. Cristi Nedelcu, fondator Dentistry Hub, Dentist Generalist cu apucaturi serioase de Vlogger

In facultate, imi era teama ca nu voi putea niciodata sa folosesc acel limbaj complicat medical si poate asta ma va face sa nu par profesionist. Totusi, am decis ca vreau sa explic stomatologia in cuvinte cat mai simple, astfel incat sa fie inteleasa de un copil de 7 ani. Experienta mi-a demonstrat ca am avut numai de castigat promovand educatia dentara prin cuvinte deloc pompoase, oferind pacientilor transparenta actului medical.

Stefan Jitaru

Stefan Jitaru

Dr. Ştefan Jitaru este absolvent al Universităţii de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” promoţia 2010. Din 2011 a urmat rezidenţiatul în endodonţie în cadrul Facultăţii de Medicină Dentară Cluj-Napoca fiind primul care a lansat microscopia endodontică în Cluj şi unul dintre fondatorii comunităţii online, “Academia de Endodonţie”.

Este membru al Asociaţiei Clujene pentru Cercetare în Endodonţie şi cadru didactiac asociat la catedra de Endodonţie, Odontologie şi Patologie Orală a UMF Cluj-Napoca. Din 2014 este doctorand al Universităţii Babeş-Bolyai, Facultatea de Chimie, studiind tehnologia nano materialelor utilizate în refacerea leziunilor osoase periapicale.

A fost lector şi trainer în cadrul cursurilor postuniversitare organizate de Asociaţia Clujeană pentru Cercetare în endodonţie şi Academia de Endodonţie vizând prepararea rotativă a canalelor radiculare, ergonomia şi tratamentul la microscop, abordarea cazurilor cu perforaţii, ace fracturate, canale calcificate, fracturi radiculare. Mai mult decat atat, dr. Stefan Jitaru a fondat in anul 2017 impreuna cu dr. Marius Bud „Centrul de trainining in microscopia stomatologica” un centru educational unic in Transilvania unde desfasoara cursuri adresate medicilor dentisti care doresc sa se specializeze in endodontie.

Marius Bud

Marius Bud

Dr. Marius Bud este absolvent al Facultăţii de Stomatologie din Cluj-Napoca, promoţia 2002. A urmat un masterat (UMF Cluj-Napoca) iar în 2008 şi-a susţinut doctoratul în ştiinţe medicale. A facut stagii de cercetare la Universitatile din Leuven (Belgia), Amsterdam si Paris iar in ultimii 10 ani lucreaza in cadrul departamentului de odontologie conservativa a UMF Cluj unde coordoneaza cercul stiintific studentesc de stomatologie restaurativa. Este autor si coautor la mai multe carti si articole publicate in reviste internationale. Anual dr. Marius Bud sustine zeci de prezentari si workshopuri de stomatologie restaurativa (restaurari directe) si imagistica digitala/CBCT adresate medicilor in tara dar si in strainatate (China, Suedia, Belgia, Portugalia etc). Dr. Marius Bud isi desfasoara activitatea profesionala in cadrul clinicii MB Dental Cluj-Napoca aplicand conceptul de “microscope dentistry” si pentru tratamentele restaurative (obturatii, protetica), fiind unul dintre pionierii realizarii restaurarilor directe sub control microscopic.

PrograM

Vineri, 9 FEBRUARIE

9.00-12.00 • WORKSHOP

9.00-12.00 • WORKSHOP

Tehnici de modelare ocluzala: cusp by cusp, essential linesMarius Bud

* Necesita inscriere separata cu plata online

12.30-15.30 • WORKSHOP

12.30-15.30 • WORKSHOP

Prepararea endodontica – protocol de lucru simplificatStefan Jitaru

* Necesita inscriere separata cu plata online

16.00-19.00 • WORKSHOP

16.00-19.00 • WORKSHOP

Vertiprep – Vasile Cirimpei

* Necesita inscriere separata cu plata online

SÂmbătă, 10 FEBruarie

8.45-9.00 • Deschiderea oficială

8.45-9.00 • Deschiderea oficială

9.00-10.00 • DAN CAMINESCU

9.00-10.00 • DAN CAMINESCU

Update protocoale de diagnostic si tratamet: ce ramane neschimbat si care sunt „noutatile”?

10.00-10.30 • LIVE OP

10.00-10.30 • LIVE OP

Obturarea tridimenionala la cald: continous wave

10.30-11.00 • Pauza Cafea

11.00-12.00 • VASILE CIRIMPEI

11.00-12.00 • VASILE CIRIMPEI

Protocol de abordare a distructiilor subgingivale

12.00-12.30 • LIVE OP

12.00-12.30 • LIVE OP

Restaurarea distructiilor subgingivale

12.30-13.00 • RAUL CHETAN

12.30-13.00 • RAUL CHETAN

Lupe dentare

13.00-13.30 • LIVE OP

13.00-13.30 • LIVE OP

Cum să-ți personalizezi proprile lupe in funcție de fizionomie, experienta practica și manopere

13.30-14.30 • Pauza de pranz

14.30-15.30 • STEFAN JITARU

14.30-15.30 • STEFAN JITARU

Decizii de retratament si abordarea simpla in 3 pasi

15.30-16.00 • LIVE OP

15.30-16.00 • LIVE OP

Depasirea pragurilor

16.00-17.00 • ALEX RUGINA

16.00-17.00 • ALEX RUGINA

Restaurarea indirecta a dintilor cu tratamente endodontice

17.00-17.30 • LIVE OP

17.00-17.30 • LIVE OP

Prepararea pentru onlay

17.30-18.15 • Cristi Nedelcu

17.30-18.15 • Cristi Nedelcu

Stiu ce scrie in carte, dar totusi cum facem?

Parteneri Platinum

Parteneri GOLD

Parteneri SILVER

Contact

11 + 12 =

 

* Vom salva datele tale personale doar in scopul de a te putea contacta inapoi. Trimiterea acestui formular reprezinta acordul tau in acest sens. Poti oricand cere stergerea acestora.